16.01.2024 -Uzman Diyetisyen PORTALI

Sütlava Nedir, Leziz Sütlava

Sütlava Nedir, Leziz Sütlava

Sütlava Tarifi

Merhaba ve hoş geldiniz! Bu yemek tarifi yazımızda sizlere Türk mutfağının enfes tatlılarından biri olan, sütlü soğuk baklava olarak da bilinen sütlavayı yakından tanıtacağız. Bu yazıda, sütlavanın nasıl hazırlanması gerektiği konusunda dikkat etmeniz gereken noktalara değinecek, pişirme süresi ve servis önerilerini paylaşacak, diğer Türk tatlılarından sütlavayı ayıran farkları inceleyecek ve sütlava ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayacağız. Hazırsanız, lezzetli sütlava tarifine yelken açmaya ne dersiniz?

Sütlava Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sütü ve şekeri alıp, ocağın altını açalım ve şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kısıp, bir dakika daha kısık ateşte kaynatıp, altını kapatıp soğumaya alın.
  3. Başka bir tencerede tereyağın eritip, üstünün köpüğünü alalım, sıvı yağı da ekleyin.
  4. Yufkaları tezgaha açıp, tepsinizin boyuna uygun kesin. Sonrasında tepsinin tabanını yağlayın.
  5. 2 kat yufka serin. Her iki katta bir azar azar yağdan serpiştirelim.
  6. Yufkaların 4/3’ünü bu şekilde kullanıp ara kata bol fıstık, ceviz yada fındık kullanabilirsiniz. Kalan yufkaları da kullanıp, bolca yağ ve fındık-fıstık serpelim.
  7. Fırına vermeden önce keskin bir bıçakla tatlımızı dilimleyelim ve kalan yağı üzerine gezdirelim.
  8. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
  9. Fırından aldıktan 5 dakika sonra en başında hazırladığımız soğuk şerbeti üzerilerine gezdirin.
  10. Süslemek için soğumasını bekleyin.
  11. Önce kakao serpiştirin, sonra rendelenmiş çikolata ve en üste de Antep fıstığı ile servise hazır hale getirin. Afiyet Olsun.

The post Sütlava Nedir, Lezzetli Sütlava appeared first on Yemek Tarifi | Nefis Yemek Tarifleri | Pratik Tarifler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ