Sebzeli şiş balık tarifi
Bu düşük kalorili şişlerdeki balıklar günlük D vitamini ihtiyacının 1/5’ini karşılar. Bu vitamin kaslar ve sinirler arasındaki koordinasyonu geliştirir. Ayrıca balıklar iyot açısından oldukça zengindir.
İçindeki Malzemeler
- 1 Adet olgun mango (yaklaşık 250 gr)
- 1 Adet küçük limon
- 1 Adet kabak (150 gr )
- The Domates ingredient no longer exists. Try re-saving this recipe.
- 200 gr fleto balık
- 1/2 çay kaşığı yoğur tereyağı ile karışmış
- 1 Çay kaşığı pembe biber
- 100 Gr Yoğurt
Hazırlanışı
- 1. Mangoyu soyun. Tazeleri kalın şeritler halinde kesin.
- 2. Kireci ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın.
- 3. Kabakları yıkayın, temizleyin ve doğrayın. Domatesleri yıkayın.
- 4. Morina filetolarını yıkayın, mutfak kağıdıyla kurulayın ve eşit büyüklükte küpler halinde kesin. Tuzlu sezon.
- 5. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Tatmak için 2 yemek kaşığı limon suyu ve biberi karıştırın ve ocaktan alın.
- 6. Küp balıkları, mangoları, domatesleri ve kabakları tahta şişlere dizin ve üzerlerine limon yağı sürün.
- 7. Şişleri önceden ısıtılmış fırın ızgarasında veya ızgara tavasında bir kez çevirerek yaklaşık 7-8 dakika pişirin.
- 8. Bu sırada biberleri bir bıçağın tersiyle hafifçe ezin ve küçük bir kasede yoğurtla karıştırın. Kalan limon suyu ve tuzla tatlandırın ve balık ve sebze şişleri ile servis yapın.
Beslenme/Kalori
- Per portion
- Enerji: 100 kcal / 418 kJ
- Yağ: 2 g
- Protein: 12 g
- Karbonhidrat: 8 g
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ