25.01.2024 -Uzman Diyetisyen PORTALI

Sebzeli şiş balık tarifi

Sebzeli şiş balık tarifi

Bu düşük kalorili şişlerdeki balıklar günlük D vitamini ihtiyacının 1/5’ini karşılar. Bu vitamin kaslar ve sinirler arasındaki koordinasyonu geliştirir. Ayrıca balıklar iyot açısından oldukça zengindir.

Sebzeli şiş balık tarifi

    İçindeki Malzemeler

    • 1 Adet olgun mango (yaklaşık 250 gr)
    • 1 Adet küçük limon
    • 1 Adet kabak (150 gr )
    • The Domates ingredient no longer exists. Try re-saving this recipe.
    • 200 gr fleto balık
    • 1/2 çay kaşığı yoğur tereyağı ile karışmış
    • 1 Çay kaşığı pembe biber
    • 100 Gr Yoğurt

    Hazırlanışı

    1. 1. Mangoyu soyun. Tazeleri kalın şeritler halinde kesin.
    2. 2. Kireci ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın.
    3. 3. Kabakları yıkayın, temizleyin ve doğrayın. Domatesleri yıkayın.
    4. 4. Morina filetolarını yıkayın, mutfak kağıdıyla kurulayın ve eşit büyüklükte küpler halinde kesin. Tuzlu sezon.
    5. 5. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Tatmak için 2 yemek kaşığı limon suyu ve biberi karıştırın ve ocaktan alın.
    6. 6. Küp balıkları, mangoları, domatesleri ve kabakları tahta şişlere dizin ve üzerlerine limon yağı sürün.
    7. 7. Şişleri önceden ısıtılmış fırın ızgarasında veya ızgara tavasında bir kez çevirerek yaklaşık 7-8 dakika pişirin.
    8. 8. Bu sırada biberleri bir bıçağın tersiyle hafifçe ezin ve küçük bir kasede yoğurtla karıştırın. Kalan limon suyu ve tuzla tatlandırın ve balık ve sebze şişleri ile servis yapın.

    Beslenme/Kalori

    • Per portion
    • Enerji: 100 kcal / 418 kJ
    • Yağ: 2 g
    • Protein: 12 g
    • Karbonhidrat: 8 g
    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
    ZİYARETÇİ YORUMLARI

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    BİR YORUM YAZ