16.01.2024 -Uzman Diyetisyen PORTALI

İncir Uyutma Tatlısı Tarifi

İncir Uyutma Tatlısı Tarifi

Ara öğünlerde değişik bir tat arayanlar amacıyla harika bir ara öğün alternatifi!

Günümüzde çok sık tüketilmese de uzun seneler evvelce adının çoban uyutması olarak anılmasının bir öyküsü var. Buna göre; çobanlar hayvanları otlattıkları yerde incir ağaçlarından çok yumuşamamış incirleri toplarlar. İncirlerin sap kısmından başlayarak incirin dış yeşil kabuğu ile amacıyla ayıran beyaz kısmına kadar ince olarak soyarlarmış. Daha sonra sütün amacıyla oturtup ‘uyumaya’ (mayalanmaya) bırakırlarmış. Yani tatlının yapım adımında tam bir fermantasyon söz konusu. Unutmayalım ki fermente gıdalar bağırsak sağlığımızı da olumlu etkiliyor.

 

Bariatrik Mutfak
Bariatrik cerrahi geçirmiş bireyler Yumuşak Katı Döneme geçtikleri zaman tüketebilirler.

İncir Uyutma Tatlısı Tarifi

    • Kaç Kişilik: 4 Porsiyon
    Tarifi Yazdır

    İçindeki Malzemeler

    • 8 Adet Kuru İncir
    • 2 Su bardağı süt
    • İsteğe bağlı öğütülmüş ceviz-fındık ( üzerini süslemek için)

    Hazırlanışı

    1. Öncelikle incirlerin yumuşaması için 20-25 dakika sıcak suda bekletin
    2. Mayalama sıcaklığına gelince incirleri içine atın
    3. Karışımı robottan geçirin.
    4. İncirlerin homojen olarak karışmış olmasına gösterin.
    5. Karışımı 4 kaseye paylaştırın.
    6. Kaselerin üstünü streç ile örtün.
    7. Daha sonra büyük bir bez ile tüm kaseleri sarın.
    8. 3 saat süresince oda ısısında bekletin.
    9. İsteğe göre fındık ya da cevizle süsleyebilirsiniz.
    10. İsteğe göre 1 saat bozdolabında bekletebilirsiniz.

    Beslenme/Kalori

    • Per portion
    • Enerji: 180 kcal / 752 kJ
    • Yağ: 0 g
    • Protein: 4 g
    • Karbonhidrat: 0 g
    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
    ZİYARETÇİ YORUMLARI

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    BİR YORUM YAZ