Düşük Kalorili Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi
İşte tadı gerçekten çok güzel olan çok az yağlı bir çörek tarifi! Bu kekler o kadar nemli, kabarık ve lezzetli ki diyette olduğunuzu unutacaksınız!
İçindeki Malzemeler
- The Dondurulmuş muz ingredient no longer exists. Try re-saving this recipe.
- 1/3 Su bardağı süt
- 1 Adet yumurta
- 1/2 Su bardağı esmer şeker
- 1/2 Su bardağı Toz Şeker
- 1 Çay Kaşığı kabartma tozu
- 1 1/2 Su Bardağı UN
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- The Damla Çikolata ingredient no longer exists. Try re-saving this recipe.
- 2 Yemek Kaşığı kıyılmış çeviz
Hazırlanışı
- Fırını önceden 350 derece F'ye ısıtın.
- 12 Kek kalıbını pişirme spreyi ile hafifçe kaplayın ve Kek kalıbına yerleştirin.
- Büyük bir kapta muzları çatalla ezin.
- Süt, yumurta, esmer şeker ve toz şekeri çırpın.
- Ayrı bir kapta kabartma tozu, un ve tuzu karıştırın.
- Unlu karışımı muzlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
- Çikolata parçacıklarını ve cevizleri (kullanılıyorsa) katlayın.
- Her bir muffin kabına eşit miktarda hamur koyun.
- Yaklaşık 30 dakika veya ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
- Tavada hafifçe soğumaya bırakın, ardından bir tel rafa çıkarın.
Beslenme/Kalori
- Per portion
- Enerji: 167 kcal / 698 kJ
- Yağ: 1.2 g
- Protein: 2.7 g
- Karbonhidrat: 37.4 g
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ